1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çankaya’nın iklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji eylem planı hazırlanıyor.

Çankaya’nın iklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji eylem planı hazırlanıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çankaya Belediyesi, ilçeyi iklim değişikliğine dirençli, uyumlu, güvenli, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjiye erişebilen bir kent olmaya hazırlıyor. İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlıklarına başlayan Çankaya Belediyesi, bu plan ile ilçenin enerji tüketimini azaltma, sera gazı emisyonlarını kontrol altına alma ve iklim değişikliğine uyum sağlama hedeflerini oluşturacak.

Çankaya Belediyesi, Çankaya’nın geleceği için çalışıyor. İlçeyi iklim değişikliğine dirençli, uyumlu, güvenli, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjiye erişebilen bir kent olmaya hazırlayan belediye, bu süreçteki ilk adımı attı.  İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlıklarına başlayan Çankaya Belediyesi, bu plan ile ilçenin enerji tüketimini azaltma, sera gazı emisyonlarını kontrol altına alma ve iklim değişikliğine uyum sağlama hedeflerini oluşturacak. Eylem planının oluşturulması için Kasım ve Aralık aylarında iç ve dış paydaşlar toplantısına hazırlanan Çankaya, planı STK ve üniversitelerle işbirliği içinde yürütecek.

PLAN, DÖRT TEMEL ÜZERİNDE OLUŞACAK
Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanacak plan, dört temel unsur üzerinde şekillenecek. İlk olarak, mevcut durum analizi ile Çankaya’nın enerji tüketimi, sera gazı emisyonları ve iklim değişikliği etkilerine dair veriler değerlendirilecek. Ardından, etkilenebilirlik, risk, fırsat ve kırılganlık analizleri yapılacak; bu aşamada iklim değişikliğinin ilçedeki potansiyel riskleri ve toplumsal etkileri de belirlenecek.

Üçüncü aşama olarak, planın vizyon ve hedefleri net bir şekilde belirlenerek, Çankaya’nın iklim değişikliğiyle mücadelede ulaşmak istediği noktalar tanımlanacak. Son aşamada ise çözümler ve öncelikler belirlenerek, enerji verimliliği ve emisyon azaltımına yönelik eylem stratejileri oluşturulacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARINA YÖN VERECEK
Çankaya’nın sürdürülebilir enerji kullanımı ve iklim eylemi konularında belirlenmiş hedeflerini içerecek plan, kent için de stratejik bir doküman olacak. Çankaya’nın enerji verimliliğini arttırmak, yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etmek, sera gazı emisyonlarını azaltmak gibi hedeflere odaklanarak hazırlanacak çalışmalar,  2050 yılına kadar kentsel sürdürülebilirlik çabalarına yön verecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çankaya’nın iklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji eylem planı hazırlanıyor.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.anadolumtv.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin