1. Haberler
  2. Gündem
  3. Suphi Tekniker Son Yolculuğuna Uğurlandı

Suphi Tekniker Son Yolculuğuna Uğurlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tiyatrosu’nun değerli sanatçısı Suphi Tekniker, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

 

Sunuculuğunu Sevinç Erbulak’ın yaptığı cenaze töreninde sanatçının kardeşi Orhan Tekniker, Türkan Kafadar, Uğurtan Atakan, Ulvi Alacakaptan, Mehmet Esatoğlu, Bora Ayanoğlu, Fatih Mühürdar söz aldılar.

 

Aile adına konuşan sanatçının abisi Orhan Tekniker “Suphi Tekniker’i anlatmak çok zor. O bir abiden çok, bir babaydı, bir ataydı. Üzerimizde çok büyük emeği var. Onun hakkını ödemek çok zor. Duygularımı ifade etmek çok zor. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizin başı sağ olsun.” dedi.

 

Sanatçının dostları Suphi Tekniker ile nasıl tanıştıklarını, onun çok yönlü biri olduğunu, yazdığı onlarca senaryo ve oyunculuğuyla yeri doldurulamaz bir sanatçı olduğunu anlattılar.

Tören, kürsüde söz alan dostlarının yanı sıra Şehir Tiyatroları Müdürü Oytun Askeroğlu, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları Emrah Özertem, Can Başak ve Şehir Tiyatroları sanatçıları Radife Baltaoğlu, Vildan Türkbaş, Hakan Elbir, Deniz Noyan, Salih Kalyon, Yalçın Boratap, Yalçın Avşar’ın da aralarında olduğu sanat camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

SUPHİ TEKNİKER

 

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Lise eğitimini Mersin’de tamamladıktan sonra üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 1957 senesinde tiyatro oyunculuğuna merak sardı ve amatör olarak sahneye çıktı.

Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıktı. 1960 senesinde sinemaya yöneldi ve senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın üstlendiği Fatma Girik, Orhan Günşiray, Suphi Kamer gibi dönemin ünlü oyuncularının yer aldığı “Cici Katibem” isimli filmde rol alarak sinema hayatına giriş yaptı.

1975 senesinden sonra oyunculuğun yanı sıra birçok filmin de senaryosunu yazdı. Kemal Sunal’ın oynadığı “Umudumuz Şaban”, “En Büyük Şaban” ve “Hanzo” gibi popüler filmlerin senaryosuna katkıda bulunmuş; ayrıca Orhan Gencebay’ın başrol aldığı “Dil Yarası” ve “Kaptan” gibi yapımların senaryosunu da kaleme almıştır.

Kitapları

Ne Yazık ki Namuslu

Tiyatro’dan Sinema’ya Başrolde Darülbedayi

Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Oyunlar

Osmangiller

Nuh’un Gemisi

Bir Kavuk Devrildi

Evvel Zaman İçinde

Romeo Ve Juliet

Kibarlık Budalası

Gizli Mi Gizli

Sahildeki Kanepe

Pusuda

Macbeth

Güneş Batarken

Beş Katlı Binanın Altıncı Katı

III. Richard

Şu Bizim Evliya Çelebi

Susuz Yaz

Hulusi Bey’in Kızları

Aydınlanma Ateşi

Bağdat Hatun

Kafes Arkasında

Bir Sabah Gülerek Uyan

Merhaba Anneciğim

Kadınlar Arasında

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suphi Tekniker Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.anadolumtv.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin