1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Satsuma mandalina yüklü TIR’lar ihracata yolcu edildi

Satsuma mandalina yüklü TIR’lar ihracata yolcu edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sonbahar ve kış mevsimlerinde soğuk algınlığına karşı doğal C vitamini deposu olan satsuma mandalinada 2024/25 ihracat sezonu başladı. 

Satsuma mandalinanın 2024/25 ihraç sezonunun başlaması nedeniyle Seferihisar’da, “Satsuma Mandalina İhracat Sezonu İlk TIR Yükleme Töreni” düzenlendi. 

Satsuma mandalina ihracatında 2024 yılının ilk TIR’larını İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Kuzey Makedonya, Polonya, Ukrayna ve Rusya’ya yolcu ettiler.

Türkiye’nin 2023 yılında 576 milyon dolarlık mandalina ihracatı yaptığı bilgisini veren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 2024 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mandalina bahçelerinde yaptığı inceleme ve aldığı numunelerin kontrolü sonrasında satsuma mandalinanın 14 Ekim 2024 tarihinde kesimine, 18 Ekim 2024 yılında ihracatına izin verdiğini aktardı. 

Mandalina ihracatında yüzde 10 artış hedefliyoruz

Satsuma mandalina ihraç sezonunun ilk gününde İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın teşrifleriyle ilk TIR’ları Kuzey Makedonya, Polonya, Ukrayna ve Rusya Federasyonu’na yolcu ettiklerini dile getiren Uçak, “Üreticilerimize ve ihracatçılarımıza bereketli bir sezon diliyorum. Sayın Valimize de heyecanımıza ortak oldukları ve her zaman biz ihracatçıların yanında olmalarından dolayı tüm ihracatçılarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Bu sezon mandalina rekoltemizde yüzde 10’luk düşüş var ancak ürün kalitemiz ihracata uygun. 2024 yılında mandalina ihracatında yüzde 10 artış hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin’den Uçak’a sertifika

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği iş birliğinde yürütülen Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçelerinde 100 üreticiyi kapsayan “Üretimden İhracata İyi Tarım Uygulamaları” projesine verdiği destek nedeniyle İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak’a teşekkür sertifikası takdim etti. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Satsuma mandalina yüklü TIR’lar ihracata yolcu edildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.anadolumtv.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin